Personal tools
log in | join | help
Sections

Architecture » Parksite Residence, Rotterdam

by LiveModern Webmaster last modified Feb 17, 2012 01:02 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Jane Szita last modified Feb 16, 2012

by Jane Szita A former ambulance garage may seem like an unusual option for a home, but in the hands of innovative Rotterdam design office Doepel Strijkers it proved to be an inspired choice. The strongest point of the 2,800-square-foot space, remodeled into a family home for clients Maarten Laupman and Simone Rots, is its location bordering a quiet park. The rear wall was therefore replaced by an enormous glass window, opening the space to the greenery outdoors. The garage’s single level was restricting, but Doepel Strijkers solved this by adding a dugout in the middle of the building, creating the height needed for a second level and for the bedrooms, which are housed in a polycarbonate "lightbox." The custom-built storage elements, kitchen, and stairs—all finished in bright orange polyurethane—link the dugout to the entrance (on the street side) and living room (on the park side). We tour the residence in our slideshow.




 

 

parksite residence dugout rectangle

by Jane Szita

A former ambulance garage may seem like an unusual option for a home, but in the hands of innovative Rotterdam design office Doepel Strijkers it proved to be an inspired choice. The strongest point of the 2,800-square-foot space, remodeled into a family home for clients Maarten Laupman and Simone Rots, is its location bordering a quiet park. The rear wall was therefore replaced by an enormous glass window, opening the space to the greenery outdoors. The garage’s single level was restricting, but Doepel Strijkers solved this by adding a dugout in the middle of the building, creating the height needed for a second level and for the bedrooms, which are housed in a polycarbonate "lightbox." The custom-built storage elements, kitchen, and stairs—all finished in bright orange polyurethane—link the dugout to the entrance (on the street side) and living room (on the park side). We tour the residence in our slideshow.



 

 

 
 
 

Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.