Personal tools
log in | join | help
Sections

House S by Christ Christ Architects

by LiveModern Webmaster last modified Jan 04, 2012 02:27 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Marni last modified Dec 13, 2011

House S, a 1960s bungalow in Wiesbaden, Germany built by interior architect Wilfried Hilger for himself and his family, recently underwent an extension and conversion designed by Roger Christ of Christ Christ Associated Architects. Due to space limitations, the new owners decided to build up, adding three individual boxes to the cantilevered flat roof, to [...]




 

 

House S by Christ Christ Architects

House S, a 1960s bungalow in Wiesbaden, Germany built by interior architect Wilfried Hilger for himself and his family, recently underwent an extension and conversion designed by Roger Christ of Christ Christ Associated Architects.

Due to space limitations, the new owners decided to build up, adding three individual boxes to the cantilevered flat roof, to which they added decking and plantings. As you can see, they successfully maintained the original character of the home while increasing the square footage to just over 1480 square feet.

House S by Christ Christ Architects

A glass corridor is the only point of connection between the three boxy structures that were added to the roof.

House S by Christ Christ Architects

A view from inside. The boxes house the master bedroom, dressing room and bathroom, personal living room (there’s another on the main floor), and home office. Triple glazed windows and highly effective insulation optimizes the home’s energy efficiency.

House S by Christ Christ Architects

House S by Christ Christ Architects

New master bathroom with sunken tub.

House S by Christ Christ Architects

The new structures created new outdoor zones. The southwest area is planted with a meadow that includes a small apple tree.

House S by Christ Christ Architects

In the east, they built a timber roof terrace with a tucked away magnolia tree.

House S by Christ Christ Architects

On the first floor nearly all the walls and installations were removed, so that a large living room could be created. An open white Bulthaup kitchen was placed in its midst. This floor additionally includes the children’s rooms with dressing room and bathroom.

House S by Christ Christ Architects

A stone paved patio runs along the side of the house where the ground floor is accessed. Here there’s a guest room and an extra apartment.

House S by Christ Christ Architects

Decking runs along the side of the main level. The exterior face is made of concrete.

House S by Christ Christ Architects

Photos by Thomas Herrmann.


Share This: Twitter | Facebook | Discover more great design by following Design Milk on Twitter and Facebook.
© 2011 Design Milk | Posted by Marni in Architecture | Permalink | No comments

 

 

 
 
 

Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.