Personal tools
log in | join | help

A Clever Sunken Roof Fills a London Terrace House with Light

by LiveModern Webmaster last modified Nov 22, 2015 01:01 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Luke Hopping last modified Nov 20, 2015

Rather than go with the expected hardwood treatment, Scenario installed springier vinyl flooring on the home's top level. Its open circulation incorporates areas for study, eating, and lounging—a key fulfillment of the client’s directive for an engaging environment that maximizes contact and interaction. Bracketed by obstacles on both sides, this terrace house in London's East End severely lacked an outdoor connection. At the behest of its residents, Scenario Architecture added windows, repositioned the stairwell, and implemented mostly white finishes. The roof was outfitted with wood panelling and potted plants, and a section of it was sunken into the main living space below. Dipping down as a laminate nodule, it is the rebuild’s standout feature: a device that adds light and enables the owners to keep an eye on their kids as they play inside and out.   






Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.