Personal tools
log in | join | help
Sections

Paul Bernier’s Bernier-Thibault Residence

by LiveModern Webmaster last modified Aug 23, 2012 01:02 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Adrienne Breaux last modified Aug 22, 2012

We love a thick, urban environment. Full of concrete and loud noises and fun materials and people. But we also adore the calm, relaxing atmosphere when in nature. The Bernier-Thibault Residence in Montreal, Canada by Paul Bernier Architecte sure seems to meld two seemingly impossible to mix environments into one kick — Continue reading …




 

 

We love a thick, urban environment. Full of concrete and loud noises and fun materials and people. But we also adore the calm, relaxing atmosphere when in nature. The Bernier-Thibault Residence in Montreal, Canada by Paul Bernier Architecte sure seems to meld two seemingly impossible to mix environments into one kick butt architectural structure.

“Two boxes made of glass and wood, simple volumes of similar dimensions, were added to the original house. One box was placed on the roof and the other one in the garden under the big maple.”

“A vertical slice of the original garden side wall was taken out and replaced by a wood structure wall that allows for openings on the garden and that acts as a formal link between the two boxes. The original house is veneered with brick and all new interventions are made of wood.”

A beautiful space and an inspiring home. More information on Architizer.

What do you think about this home? Beautiful or a little too much going on?

Images: Architizer

 

 

 
 
 

Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.