Personal tools
log in | join | help
Sections

Pine Forest Cabin

by LiveModern Webmaster last modified Jun 26, 2017 01:06 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Justin last modified Jun 25, 2017

Balance Associates designed the Pine Forest Cabin located in the Methow Valley of the state of Washington.




 

 

Pine Forest Cabin

From the architects:

In order to meet the client’s budget goals, an efficient plan and cost effective selection of building materials reduced construction costs and led to the simple box design. The use of sheet materials both inside and out maximized material efficiency while emphasizing the simplicity of the cabin’s form.
Two concrete walls cradle the box and allow it to cantilever over the hillside, reducing effective site disturbance. Elevating the cabin allowed for unobstructed views down slope and to the mountains beyond, transforming a modest living space from ordinary room to a viewing platform that extends from inside to out.
This project demonstrates Balance Associates Architects’ belief that architecturally interesting solutions can be achieved for budgets of all sizes without sacrificing quality or aesthetics.

Architects: Balance Associates (now Prentice Balance Wickline)

Photographs: Steve Keating


 

 

 
 
 

Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.