Personal tools
log in | join | help
Sections

Boundary Window by Shingo Masuda + Katsuhisa Otsubo

by LiveModern Webmaster last modified Mar 13, 2015 01:01 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Promila Shastri last modified Mar 12, 2015

Tokyo-based architectural practice Shingo Masuda + Katsuhisa Otsubo have transformed an ordinary two-story Tokyo building into a striking loft-like dwelling via an unusual architectural element: a steel-and-glass grid of windows that entirely fronts the structure like a gate. The 2014 project, which garnered the young firm a prestigious Emerging Architecture Award by The Architectural Review, was undertaken to meet the requirements of — Continue reading …




 

 

Boundary Window CurtainsTokyo-based architectural practice Shingo Masuda + Katsuhisa Otsubo have transformed an ordinary two-story Tokyo building into a striking loft-like dwelling via an unusual architectural element: a steel-and-glass grid of windows that entirely fronts the structure like a gate.

The 2014 project, which garnered the young firm a prestigious Emerging Architecture Award by The Architectural Review, was undertaken to meet the requirements of a photographer eager to turn a forgettable suburban building that previously housed three separate apartments into an open-plan interior space from which to realize his creative projects. While the architects gutted and re-composed the interior into an austere industrial volume befitting the demands of a sophisticated, visually-driven client, it’s their solution for the building’s exterior that proves transformative.

Masuda and Otsubo’s bespoke Boundary Window, which exceeds both the vertical and horizontal dimensions of the edifice, not only bestows on the building a brand new skin, but does so with one that, though firmly bolted to the ground, creates a discernible separation between old and new—much as a picture frame does with a work of art. The glassy veil slides open at numerous points on each of the two floors, rises above the building to form an enclosed terrace, and, most intriguingly, makes visible through its vast expanse the structure’s original dimensions and modestly sized window openings—all the while proving an impressive curtain call for Shingo Masuda + Katsuhisa Otsubo.

Boundary Window Front ViewBoundary Window Close UpBoundary  Window YardBoundary Window NightBoundary WIndow night viewBoundary Window inside daylightBoundary Window inside

Via Architectural Review


 

 

 
 
 

Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.