Personal tools
log in | join | help

China’s new Folk Art Museum is topped with repurposed roof tiles that filter natural light

by LiveModern Webmaster last modified Oct 20, 2015 01:04 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Ana Lisa last modified Oct 19, 2015

The new folk-art galleries stand in a former tea plantation at the Academy's campus in Hangzhou, east China. The 5,000-square-metre building was shaped from interconnected units that resemble houses in a traditional mountain village. The firm explains, "Each unit has a small individual roof, so the outlook became like a village that evokes a view of extending tiled roofs." Related: Kengo Kuma created an organic facade out of cedar strips for the University of Tokyo As well as on the roofs,...






Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.