Personal tools
log in | join | help

Healthcare center in France is inspired by the rooftops and rocks of the surrounding landscape

by LiveModern Webmaster last modified Nov 12, 2015 01:03 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Lidija Grozdanic last modified Nov 10, 2015

The project references Nozay's regional landscape and the architecture of the country houses. It utilizes the existing slope by housing a large parking garage under the office spaces above. The architects reinterpreted Nozay's blue stone by using the locally sourced material to form a podium which also acts as a public space. Prepatinated zinc is used for cladding, with each zinc cone truncated to a skylight that draws natural lighting into the interior and provides soft light and natural ventilation. Related:...






Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.