Personal tools
log in | join | help
Sections

Students Create a Zero-Impact Space for Respite and Education in a Chilean Ecological Reserve

by LiveModern Webmaster last modified Dec 31, 2013 01:04 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Daniela Vásquez last modified Dec 30, 2013


The Arborama project was conceived as an act of intervention in nature, meant to generate a place dedicated to environmental education. The installation was designed by the 2013 graduating class of the University of Talca (Chile) School of Architecture, and




 

 

 Arborama, forest installation, forest art, forest design ,University of Talca Chile School of Architecture

The Arborama project was conceived as an act of intervention in nature, meant to generate a place dedicated to environmental education. The installation was designed by the 2013 graduating class of the University of Talca (Chile) School of Architecture, and the students sited their work in a ecological reserve protected by the government of Chile. Arborama, which was required by law to be zero impact because of its location, uses platforms that were placed to coexist with pre-existing stones. What was generated were a series of seating and exhibition areas for the students to enjoy.

+ Arborama

Arborama, forest installation, forest art, forest design ,University of Talca Chile School of Architecture Arborama, forest installation, forest art, forest design ,University of Talca Chile School of Architecture Arborama, forest installation, forest art, forest design ,University of Talca Chile School of Architecture

The article above was submitted to us by an Inhabitat reader. Want to see your story on Inhabitat? Send us a tip by following this link. Remember to follow our instructions carefully to boost your chances of being chosen for publishing!


Permalink | Add to del.icio.us | digg
Post tags: , , , ,


 

 

 
 
 

Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.