Personal tools
log in | join | help
Sections

Meridian 105 Architecture Redesigns the Sacramento Capitol Mall Into a Community Haven

by LiveModern Webmaster last modified Jan 04, 2012 03:01 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by C. Mitchell last modified Oct 19, 2011

Meridian 105 Architecture submitted this proposal to the City of Sacramento as a concept for the redesign of Capitol Mall, the entry boulevard and view corridor to the California State Capitol building. The proposal reconsiders vehicular circulation, activates a grassed median running through the center of the street, and integrates a network of bike and [...]




 

 

Meridian 105 Architecture submitted this proposal to the City of Sacramento as a concept for the redesign of Capitol Mall, the entry boulevard and view corridor to the California State Capitol building. The proposal reconsiders vehicular circulation, activates a grassed median running through the center of the street, and integrates a network of bike and pedestrian circulation connecting the mall to the cultural and historical components of the city. Among the environmental considerations in the plan, there will be a stormwater management plan featuring over 80% of water permeable paving, a network of water treatment swales capturing excess runoff, and a collection system driving the irrigation component. The plan extends the city’s rich urban tree canopy into the mall, preserves the existing treescape already established, and is even capped off with a manmade rainbow. The City of Sacramento has sought proposals to redesign the Capitol Mall through an open competition, hoping to establish community interest and create momentum towards implementing the best ideas.

+ Meridian 105 Architecture


Permalink | Add to del.icio.us | digg
Post tags: , , , , , , , , , , ,


 

 

 
 
 

Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.