Personal tools
log in | join | help

History and Modern Glam in The Hague

by LiveModern Webmaster last modified Jul 15, 2014 01:12 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Christine Chang Hanway last modified Jul 14, 2014

It was an undeniably plum assignment: I nterior architect   Remy Meijers  was tasked with introducing clean-lined architecture and furnishings to a century-old mansion in The Hague. His clients, a  French  couple with minimalist leanings, wanted to retain  the best of the original while making it look new again. Mission accomplished? Let us know what you think. Images via Unfinished Home .  Above: Sun streams into the high-ceilinged drawing room through conservatory-style glazing introduced at the back. Meijers had a hand in not only the architecture but also much of the furniture design, including this  sofa with generous proportions .  Above: A simple wood panel with bench seating defines space in a modern way while subsuming a large TV. The wood-slat coffee table is another piece from Meijer's repertoire. Above: The low bench is covered in felted wool.  Above: When the pocket doors between the drawing room and dining room are open, space flows freely between the two. Above: A muted palette of white, pale grays, and warm wood tones defines the remodel. Above: In the kitchen, a richly variegated stone countertop introduces another texture to the palette. The stools are by Meijers.  Above: A stack of Vincent Van Duysen Ceramic Containers create a modern Flemish still life.  Above: In the well-preserved stair hall, Meijers injects a modern feel by cloaking the space in white offset by wainscoting in a subtle purple-gray.  Above: In the large, high-ceilinged bedroom, the bed is elevated on an upholstered base and Meijers uses gray paint to define a more intimate space within the space. The pendant lights are Tom Dixon's Beat Lights . Above: The Iona Cheval Mirror by Pinch is a full-length, pivoting elliptical mirror with a base that supplies storage for accessories.  Above: The bathroom is a three-zone design: double-sink, shower, and bathtub. Above: A reflective surface in the shower area keeps the space from feeling too dark or enclosed.    Above: A gray rectangle painted on the wall unifies the room's three zones. Interested in seeing more renovations of 19th-century buildings? Have a look at  A Scandi Furniture Designer at Home in Paris  and  Love Story: At Home with a Pair of Parisians . And on Gardenista, see Paris in London: Neisha Crosland's Garden Oasis .  More Stories from Remodelista The Architect Is In: The New Connecticut Farm, Sustainable Edition The Country Rental: A Floating Farmhouse in Upstate New York The Mountain Rental: A Holiday House in the Italian Alps






Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.