Personal tools
log in | join | help

Wavy green-roofed Casa Jura disappears into France’s rolling hills

by LiveModern Webmaster last modified Dec 03, 2015 01:03 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Lucy Wang last modified Dec 02, 2015

Completed for a budget of 200,000 euros, the 134-square-meter retreat is set into a hillside that backs into a pine forest and overlooks a valley. The architects created three “cuts” into the existing terrain: two incisions push down on the landscape to make room for the full-height glazed facades on both floors; while the terrain at the top elevation was leveled to create a walk-on green roof. Related: Patrick Nadeau’s Green-Roofed Wave Home Changes Appearance with the Seasons in France The...






Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.