Personal tools
log in | join | help

A Wabi Sabi Ski Chalet in Aspen, Colorado

by LiveModern Webmaster last modified Feb 06, 2013 01:04 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Julie Carlson last modified Feb 05, 2013

Architect Chad Oppenheim took a 1971 Aspen ski chalet with period interiors (read: nightmare) and did the seemingly impossible: turned it into an of-the-moment eco-chic retreat with a distinctly Axel Vervoodt vibe. Located in the enclave of Red Mountain in Aspen, Colorado, the ski chalet is "an homage to the Japanese sensibility of wabi sabi," according to Oppenheimer. "The house is clad in reclaimed regional wood, stone, and steel, with the intention of making a minimal impact on the natural resources and merge effortlessly with its surroundings of forest, stream, and mountain. Solar collectors provide needed energy for power and hot water, while extremely large operable panels of insulated glass blur the boundaries between inside and out." To see more, go to Oppenheimer Architecture . Photographs by Laziz Hamani, via Arch Daily , unless otherwise noted. Above: A pair of Charlotte sofas by Verellen are slipcovered in gray linen. Above: The moss vertical frame is from JF Chen in Los Angeles. Above L: A reading chair is draped in fur. Above R: A detail of the antique oak dining table and leather banquette. Above: Even the kitchen is completely clad in reclaimed barn wood. Above: Oppenheim keeps the detailing simple. Above: A niche bed carved into a wall. Above L: A reclaimed barn wood console with stone sink. Above R: Mismatched reclaimed wood creates a headboard effect. Photos by Robert Reck for the NY Times . Above: In the library, a pair of metal chairs serve as desk seating. Above: A lounging area with linen-covered sectional sofa. Above: Raw steel doors close off the fireplace when it's not in use. Above: A simple rectangular hot tub is cut into the stone patio. Above: Oppenheim wanted the house to disappear into the landscape. N.B.: This post is an update; the original story ran on October 8, 2012.






Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.