Personal tools
log in | join | help
Sections

HOME REJUVENATED!

by LiveModern Webmaster last modified Aug 19, 2013 01:04 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by KNQ Associates (noreply@blogger.com) last modified Aug 18, 2013



 

 

This apartment is located on the 15th floor of The Florida condominium at Hougang Avenue 7, and covers an area of about 1300 square feet.
Living area - before
Upon entering the house, one comes face to face with a timber trellis divider cum plant stand, which immediately sets the tone of what is to come inside. The interior design adopts a nature-inspired aesthetics, what with the prominent use of stone, silk wallcovering and timber elements, coupled with unique furniture finds throughout the house.
Living area - after
The entire apartment has a contemporary look and is injected with a fair amount of wood and warm, earthy tones. The said divider earlier segregates the dining room from the entrance, keeping away prying eyes when the door is open. The design of the wall panelling to mount the TV, featuring a curved section at one end, was conceptualized partly based on the facing direction requirement of the altar. On the opposite wall, an useful tall cabinet keeps clutter away while offering plenty of storage spaces for the owner's growing collection of fine wines.
Dining area -after
At the dining area, the wall of the corridor has been embellished with mirror panels and cladding stone mosaics of varying sizes. This creates a very dramatic play of texture and reflection, turning an otherwise monotonous space into a design element in its own right.  
Bathroom - before
Bathroom - after
In order to speed up the works for the owners to move in on time, hacking works have to be much reduced. We had the bathroom walls and flooring laid over with new tiles, creating a brand new oasis for that relaxing shower experience. In the kitchen, the original unattractive wall tiles were screed over in order to receive new wall paints. The old kitchen cabinetry was also torn down and reconfigured to fit the needs of the owners better.
Kitchen - before
 Kitchen - after
Beyond the kitchen are the bedrooms, nestled at the back end of the apartment. Each room has been given a different treatment, yet a balance of uniqueness and harmony is conceived for each of these. It was planned to have each individual room make a statement and fit effortlessly into the general look of the house. 
Bedroom 2 - before
Bedroom 2 - after
Master bedroom - before
Master bedroom - after
Stan

 

 

 
 
 

Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.