Personal tools
log in | join | help

A sprawling green roof fuses this community center with Chongqing’s mountainous landscape

by LiveModern Webmaster last modified Oct 30, 2015 01:04 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Lucy Wang last modified Oct 29, 2015

The Chongqing Taoyuanju Community Center comprises three different programmatic buildings—a cultural center, athletic center, and public health center—located at different elevations to match the existing terrain and to minimize site disturbance. A continuous, undulating green roof unifies the three buildings into a single 10,000-square-meter volume that blends the development into the mountainous landscape and improves the buildings’ thermal mass. The roof, which creates covered walkways in...






Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.