Personal tools
log in | join | help
Sections

Architect Visit: Pine Forest Cabin by Balance Associates in Seattle

by LiveModern Webmaster last modified Jan 04, 2012 02:50 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Meredith last modified Oct 30, 2011

Seattle-based architects Balance Associates (members of the Remodelista Architect/Designer Directory) remind us that a modest budget need not inhibit good architecture with their Pine Forest Cabin in Washington's Methow Valley. Designed for a couple as a quiet retreat and launch pad for outdoor activities, the 850-square-foot space is a cantilevered box of fir plywood, held in place over a hillside by a concrete cradle and providing unobstructed views of the hills beyond. Photography by Steve Keating . Above: The architects cantilevered the home over a concrete foundation built into the hillside. Above: The cabin's modest entrance belies the grandness of the view beyond. Above: The entire space functions as a viewing platform overlooking the forest and hills. Above: Open kitchen shelving provides useful storage space and eliminates the need for costly overhead cabinets. Above: Standard-sized 4-by-8-foot plywood sheeting was used on both the exterior and the interior. In the interior, a thin metal grid gives a finished look. Above: The modest and practical bathroom makes use of economical finishes and simple details.




 

 


 

 

 
 
 

Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.