Personal tools
log in | join | help
Sections

Hufton + Crow capture Denmark’s beautiful grass-covered Moesgaard Museum in new photos

by LiveModern Webmaster last modified Oct 14, 2015 01:03 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Lori Zimmer last modified Oct 13, 2015

The wedge-shaped museum was designed to nestle right into a preexisting hill, utilizing the submersion to naturally insulate part of the structure and save on climate control costs. Although partially submerged, much of the museum is made up of floor to ceiling glass to allow natural light into the galleries. Several sky light areas along the roof line bring even more natural light inside, including an extension that creates an observation deck that overlooks Aarhus Bay. Related: SeARCH’s Utopian...




 

 


 

 

 
 
 

Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.