Personal tools
log in | join | help
Sections

A black metal box hovers over a heritage brick building in Melbourne

by LiveModern Webmaster last modified Apr 28, 2016 01:09 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Lidija Grozdanic last modified Apr 27, 2016

The new addition contrasts the original house by some extent. It is placed 1.3 meters (4 feet) behind the brick facade on the north side of the property, establishing a "shadow line" between the first and second level. The second level and deck are extruded out to the edge, creating a recess that inherently emphasizes the distinction between the existing structure and the addition. This slight separation harmonizes the two structures. Related: Pre-war Queensland bungalow gets a modern makeover...




 

 


 

 

 
 
 

Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.