Personal tools
log in | join | help

Post-earthquake passive solar home is built around resilience

by LiveModern Webmaster last modified May 06, 2016 01:07 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by Lucy Wang last modified May 05, 2016

The contemporary 356-square-meter Ophis home was created with a sculptural appearance built using natural materials, including textured concrete, cedar, and black zinc cladding. Precast concrete walls and exposed structural steel frames help anchor the building into the hillside. Large floor-to-ceiling windows face panoramic views of the Southern Alps and bring in natural light to the living spaces set back to avoid harsh sunlight. Related: Remote eco-cabin is a gorgeous seaside getaway in...






Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.