Personal tools
log in | join | help

Morning Star Redesign - Part Two

by LiveModern Webmaster last modified Jan 04, 2012 02:35 AM
Editorial Rating: 1 2 3 4 5
Average Rating: 1 2 3 4 5 ( 0 votes)
by troy. ( last modified Feb 20, 2009



Picking back up from Part One...

We decided to tackle the work itself on two different weekends -- we installed the laminate wood flooring one Saturday and then completed the remaining work on the following Friday evening (6-10pm) and all-day Saturday (9am-10pm). A rotating cast of volunteers (and their tools) provided all of the labor needed. I'll walk you through the changes below.

Click-n-lock laminate went down the first Saturday -- and it dramatically improved the look of the waiting room by itself.

Fast forward to the next Saturday. After prepping the space the evening before, we dove head-first into the major remodeling tasks. First coat of trim and wall paint are up! Also note that, after removing the ceiling tiles, the drop-ceiling grids were spray-painted white (they were originally brown).

My wife and I installing track lighting. And don't overlook the ceiling itself -- the white grids not only lightened and modernized the space, but they actually gave new life to the ceiling tiles themselves. We had originally planned to either buy new ceiling tiles or paint the old ones, but in the end, it wasn't even necessary (and we were thankful for the time and money savings we realized).

And now we come to this...the "after" photos!

Custom-built brochure rack pulled all the brochures together in one, neat space. The cabinet did the same for the free items.

The stereo was moved from the wall to the curio and the speakers mounted on small corner shelves near the top of the walls (not shown). The upper doors got new hardware and were covered with Gila privacy film to hide the stereo and other items stored inside. The bottom doors were removed to make room for a dedicated space for books and toys for kids.

The removal of the stereo and cork board opened up room to bring in a mirror and original photography donated by a member of the design team. Oh...and how could I forget the new chairs from Just Cabinets.

Finally, the new sheers and curtains (handmade by another design team member) finished off the redesign perfectly by softening the row of oddly-shaped windows.




Website migration, maintenance and customization provided by Grafware.